OFFICIEEL RIVM GEVALIDEERD

De testen die wij gebruiken zijn door het RIVM gevalideerd

REISCERTIFICAAT

Ons reiscertificaat is wereldwijd erkend voor internationale reizen. Dit geldt voor een PCR-test in en sommige gevallen voor een antigeen sneltest

SAME DAY RESULT

Wilt u de uitslag op dezelfde dag ontvangen? Dat kan dus alleen als u voor 16:00 uur bent getest.

Bent u met spoed op zoek naar een corona testlocatie in Rotterdam? Wij hebben twee locaties waar u 7 dagen per week terecht kan. U kunt uw afspraak makkelijk en snel online inplannen. Door op de knop ‘afspraak maken’ te drukken wordt u direct een beveiligde omgeving gestuurd. Hier kunt u de locatie, type test, datum en tijd kiezen voor uw coronatest afspraak. Vervolgens hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te vullen en te betalen.

 

Hoe maak ik een corona testafspraak?

In de online omgeving kunt heel eenvoudig een coronatest afspraak in Rotterdam inplannen. Allereerst kiest u de locatie. In Rotterdam hebben wij een testlocatie op de Grondherendijk 54 en op de Van Oldenbarneveltstraat 142A. Als tweede kiest u een van de verschillende type coronatesten. Na het invullen hiervan verschijnen er automatisch velden waarin u de gewenste datum en tijd kan invullen en uw persoonlijke gegevens. U hoeft nu enkel nog een betaalmethode te kiezen en op verder te drukken.

Let op: De ingevulde gegevens moeten exact overeenkomen met de gegevens die vermeld staan in uw paspoort.

Onze betaalmogelijkheden: U kunt betalen via iDeal, creditcard of kiezen voor een contante- of pinbetaling op locatie.

Plan mijn test afspraak

Klik hieronder om uw coronatest in te plannen

De verschillende type coronatesten op onze locaties in Rotterdam

Op onze Rotterdamse locaties kunt u kiezen voor twee verschillende coronatesten. Beide testen zijn goedgekeurd door het RIVM. Daarbij ontvangt u bij alle verschillende varianten een geldig reiscertificaat.

De PCR-test

De PCR-test is wereldwijd de meest gebruikte test voor het SARS-CoV-2 virus. Doordat de test zeer gevoelig is heeft de PCR-test een hoge betrouwbaarheid. Het wordt dan ook gezien als de ‘gouden standaard’. PCR staat voor Polymerase Chain Reaction en is een methode waarbij een specifiek stukje DNA veelvuldig kan worden gekopieerd. Hierdoor kunnen ze testen op de aanwezigheid van bepaald genetisch materiaal. De PCR-test wordt door middel van een neus-keel-swab uitgevoerd. Voor meer informatie over de PCR-test verwijzen wij u door naar het RIVM.

De PCR-speekseltest

Naast de reguliere neus-keel-swab PCR-test. Kunt u bij ons ook kiezen voor een variant die over het algemeen prettiger wordt ervaren. Bij afname van de PCR-speekseltest wordt er namelijk alleen een keel-swab afgenomen. Vooral voor kinderen is deze test erg prettig. Ook bij de PCR-speekseltest ontvangt u een geldig reiscertificaat.

Voordeel PCR-test: Hoge betrouwbaarheid

Nadeel PCR-test: De test uitslag duurt langer dan de antigeentest.

De antigeensneltest

Ook wanneer u snel de uitslag nodig heeft kunt u bij onze testlocaties in Rotterdam terecht. De antigeen sneltesten worden door middel van een neus-keel-swab afgenomen. Echter ontvang je van ons binnen 20 minuten al de uitslag. Let op! Test je positief uit een sneltest dan moet je alsnog een afspraak maken bij de plaatselijke GGD voor een PCR-test. Tijdens een antigeentest wordt er niet getest op specifiek genetisch materiaal van COVID-19. Een antigeentest controleert op de aanwezigheid van bepaalde eiwitten.

Voordeel antigeentest: U heeft de uitslag binnen 20 minuten via de CoronaCheckApp of via uw ingevulde contactgegevens.

Nadeel antigeentest: De test is een momentopname en minder gevoelig; daarmee minder betrouwbaar dan de PCR-test.

Waar kan ik mijn test uitslag vinden?

Na het afnemen van de test ontvangt u een bericht met de uitslag. Afhankelijk van het type test en de tijd van afname, varieert dit tussen 20 minuten (sneltest) of binnen 24 uur (PCR-test). U kunt uw uitslag ook downloaden via de CoronaCheckApp.

Routebeschrijving

Coronatest locatie de Grondherendijk 54 Rotterdam

  • Pak op Rotterdam centraal Metro E richting Slinge.
  • Stap uit op station Slinge en pak de Frequentbus nummer 70 richting Charlois.
  • Stap uit op halte Kaatsbaan.
  • Loop vervolgens schuin-rechts (richting het Noorden) de Grondherendijk op. Uw bestemming bevindt zich aan de linkerkant.

Met de auto kun u het adres invoeren in uw navigatie. Let op er is in de straat beperkte parkeergelegenheid.

Coronatest locatie Van Oldenbarneveltstraat 142A Rotterdam

  • Pak op Rotterdam centraal tram 8 richting Spangen.
  • Stap uit op halte Lijnbaan.
  • Loop in westelijke richting richting de Mauritskade. Uw bestemming bevindt zich aan de rechterkant.

Met de auto kunt u het adres invoeren in uw navigatie. In de straat is geen parkeergelegenheid. U kunt het beste om de hoek op de Mauritskade parkeren.