OFFICIEEL RIVM GEVALIDEERD

De testen die wij gebruiken zijn door het RIVM gevalideerd

REISCERTIFICAAT

Ons reiscertificaat is wereldwijd erkend voor internationale reizen. Dit geldt voor een PCR-test in en sommige gevallen voor een antigeen sneltest

SAME DAY RESULT

Wilt u de uitslag op dezelfde dag ontvangen? Dat kan dus alleen als u voor 16:00 uur bent getest.

Voor een corona testafspraak in Purmerend bent u bij ons aan het juiste adres. The Corona Lab heeft namelijk een goed bereikbare en volledig gefaciliteerde COVID-19 testlocatie. U vindt de eerste locatie op de Breedstraat 21 1441 CB Purmerend. Deze is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 22:00.

 

Hoe maak ik een corona testafspraak?

In de online omgeving kunt heel eenvoudig een coronatest afspraak in Purmerend inplannen. Allereerst kiest u de locatie. In Purmerend hebben wij een testlocatie op de Breedstraat 21. Daarna kiest u een van de verschillende type coronatesten. Na het invullen hiervan verschijnen er automatisch velden waarin u de gewenste datum en tijd kan invullen en uw persoonlijke gegevens. U hoeft nu enkel nog een betaalmethode te kiezen en op verder te drukken.

Let op: De ingevulde gegevens moeten exact overeenkomen met de gegevens die vermeld staan in uw paspoort.

Onze betaalmogelijkheden: U kunt betalen via iDeal, creditcard of kiezen voor een contante- of pinbetaling op locatie.

Wanneer wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen ontvangt u van ons een bevestiging op de door u opgegeven contactgegevens.

Plan mijn test afspraak

Klik hieronder om uw coronatest in te plannen

Wat moet ik doen als ik mijn corona testafspraak wil verplaatsen?

Wanneer u verhinderd bent en u uw afspraak wilt verplaatsen of annuleren. Vragen wij u contact op te nemen via de onze contactgegevens: [email protected] of bel +31 85 001 3812.

Welke verschillende soorten en varianten coronatesten bieden jullie aan?

Op al onze locaties gebruiken wij enkel coronatesten die allen goedgekeurd en gevalideerd zijn door het RIVM. U kunt kiezen uit de PCR-test, PCR-speekseltest en de antigeen sneltest. Bij elke type test ontvangt u van ons een geldig reiscertificaat.

Wat is de PCR-test?

De PCR-test is de meest bekende en ook gebruikte test voor het COVID-19 virus wereldwijd. Tijdens de PCR-test wordt er met een wattenstaafje slijm uit de neus en keel afgenomen. Dit slijm gaat naar ons laboratorium waar we testen op specifiek genetisch materiaal van het SARS-COV-2 virus. U ontvangt de uitslag van de PCR-test altijd binnen 24 uur. Voor meer informatie over de PCR-test verwijzen wij u door naar het RIVM.

Wat is de PCR-speekseltest?

Naast de reguliere PCR-test kunt u ook kiezen voor de speeksel variant. Hier wordt er geen slijm afgenomen uit de neus. Deze manier van testen wordt over het algemeen als prettiger ervaren. Vooral voor kinderen is dit een prettigere manier van testen op het coronavirus. 

Voordeel PCR-test: Hoge betrouwbaarheid

Nadeel PCR-test: De test uitslag duurt langer dan de antigeentest.

PCR-test prijs: Regulier vanaf 69,95 | PCR-speekseltest vanaf 79,95 beide inclusief reisverklaring.

Antigeen sneltest met reiscertificaat

De antigeen sneltest is wanneer u bijvoorbeeld op reis gaat erg makkelijk. In tegenstelling tot de PCR-test heeft u de uitslag hiervan namelijk binnen 20 minuten. Daarbij ontvangt u bij ons een geldig reiscertificaat. De antigeentest wordt op dezelfde manier uitgevoerd als de reguliere PCR-test. Door middel van een neus-keel-swab wordt er bij u slijm afgenomen. Voor meer informatie over de antigeentest verwijzen wij u door naar het document van het RIVM.

Voordeel antigeentest: U heeft de uitslag binnen 20 minuten via de CoronaCheckApp of via uw ingevulde contactgegevens.

Nadeel antigeentest: De test is een momentopname en minder gevoelig; daarmee minder betrouwbaar dan de PCR-test.

Antigeentest prijs: Vanaf 39,95 inclusief geldig reiscertificaat.

Uw corona testuitslag

Verschillend per type test en op welk tijdstip u de test heeft gedaan. Ontvangt u van ons een bericht op de door u opgegeven contactgegevens. U kunt uw coronatest uitslag ook downloaden en toevoegen aan de CoronaCheckApp.

Voor de PCR-test geldt: Binnen 24 uur ontvangt u de uitslag.

Voor de PCR-speekseltest geldt: Voor 16:00 getest, dezelfde dag de uitslag. Tegen een verhoogd tarief van €89,95.

Voor de antigeen sneltest geldt: Binnen 20 minuten ontvangt u de uitslag.

Routebeschrijving: Corona testlocatie Breedstraat 21, 1441 CB in Purmerend

Al onze corona testlocaties zijn zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Wanneer u met de auto reist kun het adres van onze locatie in Purmerend in uw navigatie invoeren. Voor reizigers met het OV kunt u het beste naar Station Purmerend navigeren vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen.