OFFICIEEL RIVM GEVALIDEERD

De testen die wij gebruiken zijn door het RIVM gevalideerd

REISCERTIFICAAT

Ons reiscertificaat is wereldwijd erkend voor internationale reizen. Dit geldt voor een PCR-test in en sommige gevallen voor een antigeen sneltest

SAME DAY RESULT

Wilt u de uitslag op dezelfde dag ontvangen? Dat kan dus alleen als u voor 16:00 uur bent getest.

U kunt via The Corona Lab direct een corona testafspraak maken voor onze locatie in Eindhoven. De testlocatie bevindt zich op het Gerretsonplein 64 in het winkelcentrum. Hier kunt u van 07:00 tot 23:00 terecht voor uw coronatest. Op al onze locaties kunt u zich laten testen door middel van een PCR-test of sneltest en ontvangt u bij alle varianten een geldig reiscertificaat. Een afspraak maken duurt ongeveer 2 minuten en kan hier online. Klik op de knop ‘afspraak maken’ hiernaast of boven in het navigatiemenu om doorgestuurd te worden naar ons beveiligde planningsysteem.

 

Hoe kan ik een corona test afspraak in Eindhoven maken?

Na dat u op de knop ‘afspraak maken’ heeft gedrukt en u doorgestuurd bent naar ons planningsysteem, ziet u eerst twee velden. Wanneer u deze velden invult verschijnen automatisch nieuwe velden voor de datum, tijd en uw persoonlijke gegevens. Volg de stappen hieronder om uw aanvraag te voltooien.

 

  1. Kies de locatie voor uw corona testafspraak (Gerretsonplein 64 in Eindhoven).
  2. Kies het type en gewenste variant coronatest. Nu verschijnen er nieuwe velden voor de datum, tijd en uw persoonlijke gegevens. Let op wilt u voor meerdere bezoekers in een keer een afspraak maken? Dat kan door onderaan de pagina op de knop ‘bezoeker toevoegen’ te klikken.
  3. Vul de gewenste datum en tijd in voor het afnemen van uw test.
  4. Vul uw persoonlijke gegevens in. Let op deze moeten exact overeenkomen met de gegevens in uw paspoort.
  5. Zijn alle gegevens van alle bezoekers ingevuld? Dan kiest u de gewenste betaalmethode. U kunt kiezen uit: iDeal, creditcard of kiezen voor een contante- of pinbetaling op locatie.
  6. Na het versturen van uw aanvraag ontvangt u van ons een bevestiging.

Plan mijn test afspraak

Klik hieronder om uw coronatest in te plannen

Welke soorten coronatesten heeft de locatie Eindhoven?

Op onze coronatest locatie in Eindhoven kunt u kiezen uit twee verschillende soorten en vier verschillende varianten coronatesten. De twee soorten die wij aanbieden zijn de PCR-test en de antigeentest (ook sneltest genoemd).

Wat is de PCR-test?

De PCR-test is wereldwijd de meest gebruikte test voor het coronavirus. Door de hoge gevoeligheid is de test zeer betrouwbaar. Dit komt doordat de test op specifiek genetisch materiaal van het SARS-CoV-2 virus controleert. Door het afnemen van slijm uit de neus en keel kan het laboratorium controleren of u besmet bent met het Covid-19 virus. Deze afname wordt door middel van een neus-keel-swab uitgevoerd.

De PCR-test zonder neus afname

Naast de reguliere PCR-test bieden we ook de PCR-speekseltest aan. Veel mensen vinden de afname via de neus erg onprettig en vooral voor kinderen is dit niet fijn. Bij de PCR-speekseltest hoeft er alleen een afname via de keel gedaan te worden. Net als de PCR-test ontvangt u bij de speekseltest een geldig reiscertificaat.

Voordeel PCR-test: Hoge betrouwbaarheid

Nadeel PCR-test: De test uitslag duurt langer dan de antigeentest.

PCR-test prijs: Regulier vanaf 69,95 | PCR-speekseltest vanaf 79,95 beide inclusief reisverklaring.

Hoe werkt een sneltest?

Een corona sneltest, ook wel antigeentest, heeft ten opzichte van de PCR-test een groot voordeel. De slijm afname hoeft namelijk niet naar het laboratorium waardoor de uitslag er veel sneller is. Net als bij de PCR-test wordt er door middel van een neus-keel-swab slijm afgenomen. Hier wordt niet getest op genetisch materiaal, maar op de aanwezigheid van bepaalde eiwitten. Deze eiwitten vertellen of u op dit moment besmet bent met het coronavirus. Voor meer informatie over de antigeentest verwijzen wij u door naar het document van het RIVM.

Voordeel antigeentest: U heeft de uitslag binnen 20 minuten via de CoronaCheckApp of via uw ingevulde contactgegevens.

Nadeel antigeentest: De test is een momentopname en minder gevoelig; daarmee minder betrouwbaar dan de PCR-test.

Antigeentest prijs: Vanaf 39,95 inclusief geldig reiscertificaat.

Wanneer ontvang ik mijn corona testuitslag?

Dit verschilt per type test en wanneer u getest bent. U krijgt van ons bericht op de opgegeven contactgegevens of u kunt uw uitslag downloaden in de CoronaCheckApp.

Voor de PCR-speekseltest geldt: Voor 16:00 getest dezelfde dag nog de uitslag.

Voor de reguliere PCR-test geldt: Binnen 24 uur de uitslag.

Voor de antigeentest geldt: Binnen 20 minuten de uitslag.

 

Routebeschrijving corona testlocatie Gerretsonplein 64 in Eindhoven

  • Stap uit op Eindhoven Centraal en pak bus 406 richting Ekkersrijt.
  • Stap uit op de halte Gerretsonlaan.
  • Steek het kruispunt met de Huizingelaan naar het winkelcentrum.
  • De testlocatie bevindt zich in het winkelcentrum.

Typ in uw navigatie het adres Gerretsonplein 64, Eindhoven. Er is bij het winkelcentrum voldoende parkeergelegenheid.