OFFICIEEL RIVM GEVALIDEERD

De testen die wij gebruiken zijn door het RIVM gevalideerd

REISCERTIFICAAT

Ons reiscertificaat is wereldwijd erkend voor internationale reizen. Dit geldt voor een PCR-test in en sommige gevallen voor een antigeen sneltest

SAME DAY RESULT

Wilt u de uitslag op dezelfde dag ontvangen? Dat kan dus alleen als u voor 16:00 uur bent getest.

Voor een corona testafspraak in Den Haag bent u bij ons aan het juiste adres. The Corona Lab heeft namelijk twee goed bereikbare en volledig gefaciliteerde COVID-19 testlocaties. U vindt de eerste locatie op de Steenwijklaan 152 in het stadsdeel Escamp, en onze tweede locatie op de Van der Vennestraat 73 in de Schildersbuurt-West. Op beide locaties kunt u terecht voor verschillende typen coronatesten die goedgekeurd en gevalideerd zijn door het RIVM. Ook voor een antigeen sneltest afspraak kunt u bij ons terecht.

 

Hoe maak ik een corona testafspraak?

Een afspraak maken voor uw coronatest is bij ons erg eenvoudig. Door op de knop ‘afspraak maken’ hiernaast of boven in het navigatiemenu te klikken. Wordt u doorgestuurd naar een beveiligde omgeving. Hier kunt u vervolgens eerst kiezen op welke locatie u de afspraak wilt inplannen. In dit geval is dat een van onze locaties in Den Haag. Vervolgens kiest u welke coronatest u graag wil inplannen. Na het kiezen van locatie en type coronatest, verschijnen er meerdere velden waarin u de datum, tijd en uw persoonlijke gegevens kan invullen.

Wilt u gelijk een afspraak maken voor een vriend of familielid? Dat is geen probleem. Hiervoor kunt u de knop ‘bezoeker toevoegen’ gebruiken onder aan de pagina. Als u alle gegevens heeft ingevuld hoeft u alleen nog de gewenste betaalmethode te kiezen en op verder te klikken.

Let op: De ingevulde gegevens moeten exact overeenkomen met de gegevens die vermeld staan in uw paspoort.

Plan mijn test afspraak

Klik hieronder om uw coronatest in te plannen

Welke soorten coronatesten kan ik kiezen?

Op onze coronatest locaties in Den Haag bieden we twee verschillende type testen aan. De bekende PCR-test en een antigeentest ook wel sneltest genoemd. Wij bieden de PCR-test daarnaast in verschillende varianten aan, waaronder een PCR-speekseltest. Bij alle type corona testen ontvangt u van ons een geldig reiscertificaat.

De Polymerase Chain Reaction ook wel PCR-test

De PCR-test wordt over de hele wereld gezien als de meest betrouwbare coronatest. Deze variant controleert of er genetisch materiaal van het SARS-CoV-2 virus aanwezig is in het lichaam. De test wordt afgenomen door middel van een neus-keel-swab. Deze swab wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd waar de aanwezigheid van het SARS-CoV-2 virus wordt getest. De PCR-test heeft de betrouwbaarheid te danken aan de zeer hoge gevoeligheid waarmee de test het genetisch materiaal kan opmerken. Hierdoor wordt de PCR-test dan ook wereldwijd beschouwd als de ‘gouden standaard’. Voor meer informatie over de PCR-test verwijzen wij u door naar het RIVM

PCR-speekseltest

Naast de gebruikelijke PCR-test, kunt u bij onze locaties in Den Haag ook kiezen voor een PCR-speekseltest. Deze variant van de PCR-test wordt over het algemeen prettiger ervaren. Dit komt omdat we bij een PCR-speekseltest geen neus swab hoeven af te nemen. Vooral (kleine) kinderen vinden deze coronatest variant prettiger.

Voordeel PCR-test: Hoge betrouwbaarheid

Nadeel PCR-test: De test uitslag duurt langer dan de antigeentest.

Sneltest (antigeentest) hoe werkt het?

De sneltest, ook wel antigeentest, is erg handig wanneer u zo spoedig mogelijk de uitslag nodig hebt. Net zoals de PCR-test wordt de sneltest via een neus-keel-swab afgenomen. Het slijm wordt vervolgens getest op de aanwezigheid van specifieke eiwitten. Deze eiwitten vertellen ons of u op dat moment besmet bent met het COVID-19 virus. Ook bij de antigeen sneltest ontvangt u een reiscertificaat.

Voordeel antigeentest: U heeft de uitslag binnen 20 minuten via de CoronaCheckApp of via uw ingevulde contactgegevens.

Nadeel antigeentest: De test is een momentopname en minder gevoelig; daarmee minder betrouwbaar dan de PCR-test.

Hoe krijg ik de uitslag van mijn coronatest?

U ontvangt na het afnemen van de coronatest van ons een bericht via de door u ingevulde contactgegevens. Hoe snel u de uitslag krijgt verschilt per type test en op welk tijdstip de coronatest bij u is afgenomen.

U kunt de uitslag van uw test ook online downloaden via de CoronaCheckApp. Van de reguliere PCR-test ontvangt u de uitslag binnen 24 uur. De uitslag van de antigeen sneltest ontvangt u binnen 20 minuten. Bij de PCR speekseltest ontvangt u de uitslag binnen 24 uur, of diezelfde dag nog als u voor 16:00 bent getest (let op hier betaalde u wel extra voor).

Routebeschrijving

Coronatest locatie Steenwijklaan 152 Den Haag

  • Vanaf Den Haag HS pakt u tram 9 richting Vrederust.
  • Stap uit op de halte Leyweg.
  • Loop vervolgens in Zuid-Oostelijke richting de Leyweg in en neem de 3e zijstraat naar de Steenwijklaan. Uw bestemming bevindt zich aan de rechterkant.

Met de auto kunt u het adres in uw navigatie invoeren. Er is beperkte parkeergelegenheid in de straat.

Coronatest locatie Van der Vennestraat 73 Den Haag

  • Vanaf Den Haag HS pakt u tram 12 richting Duindorp.
  • Stap uit op de halte Haagse Markt.
  • Loop de Snijdersstraat in tot aan het kruispunt.
  • Sla rechtsaf de Van der Vennestraat op. Uw bestemming bevindt zich aan de rechterkant net voorbij de hoek op de van Miereveltstraat.

Met de auto kunt u het adres in uw navigatie invoeren. Er is beperkte parkeergelegenheid in de straat.