OFFICIEEL RIVM GEVALIDEERD

De testen die wij gebruiken zijn door het RIVM gevalideerd

REISCERTIFICAAT

Ons reiscertificaat is wereldwijd erkend voor internationale reizen. Dit geldt voor een PCR-test in en sommige gevallen voor een antigeen sneltest

SAME DAY RESULT

Wilt u de uitslag op dezelfde dag ontvangen? Dat kan dus alleen als u voor 16:00 uur bent getest.

Voor een corona testafspraak in Breda bent u bij The Corona Lab aan het goede adres. Wij hebben vestigingen in het hele land waar u terecht kan voor een coronatest. Voor een corona testafspraak in Breda kunt u terecht bij onze vestiging op de Donk 32 4824 CS. Hier zijn wij 7 dagen per week geopend van 7 uur in de ochtend tot 10 uur in de avond. Een afspraak maken kan online en is in 2 minuten geregeld. U hoeft enkel de stappen hieronder te volgen.

 

Hoe maak ik een afspraak voor mijn coronatest in Breda?

Klik op de knop ‘Afspraak maken’ en u wordt vervolgens doorgestuurd naar de beveiligde afspraak omgeving. Hierin kunt u kiezen op welke locatie u uw coronatest wil laten afnemen, op welk tijdstip, datum, het type test en of u meerdere bezoekers wil inplannen. Door de eenvoudige stappen hieronder te volgen heeft u binnen 2 minuten een corona test afspraak voor uzelf en/of meerdere zo gemaakt.

 

  1. Kies de gewenste locatie. In dit geval de locatie Breda op de Donk 32 4824 CS.
  2. Kies het gewenste type coronatest. Hieronder geven we meer uitleg over de verschillende type coronatesten op onze locaties.
  3. Kies de gewenste datum en tijd voor het afnemen van de test.
  4. Vul de persoonlijke gegevens in en zorg dat deze exact overeenkomen met die van uw identiteitsbewijs.
  5. Voor het maken van een afspraak voor meerdere bezoekers klikt u onderaan op de pagina op de knop ‘Bezoekers toevoegen’. Vul vervolgens ook hier de persoonlijke gegevens per bezoeker in en zorg dat ook deze gegevens exact overeenkomen met die op het identiteitsbewijs.
  6. Kies vervolgens de betaalmethode en bevestig uw afspraak.

Wanneer wij uw coronatest aanvraag ontvangen hebben krijgt u van ons een bericht ter bevestiging.

Plan mijn test afspraak

Klik hieronder om uw coronatest in te plannen

Wat moet ik doen als ik toch niet naar mijn corona testafspraak kan komen?

Het kan voorkomen dat u onverhoopt verhindert raakt en uw afspraak moet verplaatsen of annuleren. Mocht dit het geval zijn neem dan contact met ons op via: [email protected] of bel +31 85 001 3812.

Welke coronatesten bieden jullie aan?

Op onze testlocatie in Breda heeft u de keuze uit twee verschillende type coronatesten. De bekende PCR-test (in twee varianten) en de antigeentest ook wel bekend als de sneltest. Beide testen zijn goedgekeurd door het RIVM en ontvangt u na afname een geldig reiscertificaat.

 

De PCR-test

De PCR-test wordt over de hele wereld gezien als de gouden standaard. Door de hoge gevoeligheid is de test uiterst betrouwbaar en wordt deze door vele instanties gebruikt. De test wordt door middel van een staafje waarbij er slijm uit de neus en keel of alleen de keel (de PCR-speekseltest) wordt afgenomen. Dit sturen wij naar het laboratorium waar wij controleren of u besmet bent met het virus. Voor een uitgebreide uitleg over de PCR-test verwijzen wij u door naar de website van het RIVM.

Voordeel PCR-test: Hoge betrouwbaarheid

Nadeel PCR-test: De test uitslag duurt langer dan de antigeentest.

PCR-test prijs: Regulier vanaf 69,95 | PCR-speekseltest vanaf 79,95 beide inclusief reisverklaring.

 

De corona sneltest (antigeentest)

De sneltest wordt op dezelfde manier afgenomen als de PCR-test. Door middel van een staafje wordt er slijm uit de neus en keel afgenomen. Voor de sneltest is er geen variant waarbij we enkel uit de keel afnemen. Het verschil tussen de PCR-test en de antigeentest is dat er bij de antigeentest wordt gecontroleerd of er specifieke stoffen aanwezig die een besmetting aantonen. Voor meer informatie over de antigeen sneltest verwijzen wij u door naar dit document van het RIVM.

Voordeel antigeentest: U heeft de uitslag binnen 20 minuten via de CoronaCheckApp of via uw ingevulde contactgegevens.

Nadeel antigeentest: De test is een momentopname en minder gevoelig; daarmee minder betrouwbaar dan de PCR-test.

Antigeentest prijs: Vanaf 39,95 inclusief geldig reiscertificaat.

 

Hoe ontvang ik de uitslag?

Na het afnemen van de test ontvangt u van ons, afhankelijk van welke type test en wanneer u getest bent, automatisch bericht. Hierin staat uitgelegd waar u uw uitslag van uw coronatest kan inzien. Deze kunt u vervolgens ook toevoegen aan uw CoronaCheckApp.

Voor de PCR-test geldt: Binnen 24 uur ontvangt u de uitslag.

Voor de PCR-speekseltest geldt: Voor 16:00 getest, dezelfde dag de uitslag. Tegen een verhoogd tarief van €89,95.

Voor de antigeen sneltest geldt: Binnen 20 minuten ontvangt u de uitslag.

Routebeschrijving corona testlocatie op de Donk 32 4824 CS in Breda

De corona testlocatie in Breda is goed bereikbaar voor iedereen. U kunt er zowel met het openbaar vervoer als met de auto prima komen. Hieronder vindt u een routebeschrijving voor reizigers met het OV.

  • Stap uit op station Breda.
  • Loop richting het busstation en neem bus 4 richting de Haagse Beemden.
  • Stap uit op de halte Donk, Breda. U bevindt zich nu direct op de Donk en u vindt onze testlocatie op nummer 32.