OFFICIEEL RIVM GEVALIDEERD

De testen die wij gebruiken zijn door het RIVM gevalideerd

REISCERTIFICAAT

Ons reiscertificaat is wereldwijd erkend voor internationale reizen. Dit geldt voor een PCR-test in en sommige gevallen voor een antigeen sneltest

SAME DAY RESULT

Wilt u de uitslag op dezelfde dag ontvangen? Dat kan dus alleen als u voor 16:00 uur bent getest.

Maak veilig en snel uw corona testafspraak in Alphen aan de Rijn via The Corona Lab. Door op de knop ‘Afspraak maken’ te klikken wordt u direct naar onze beveiligde afspraak omgeving gestuurd. Hier kunt u uw gegevens invullen, het type test, de locatie en datum en tijd kiezen. Ook kunt u hier voor meerdere bezoekers tegelijk een afspraak maken. Via onderstaande stappen is uw corona testafspraak in 2 minuten gepland. Verder op de pagina geven we uitleg over de verschillende soorten testen die wij aanbieden. Vertellen we u wat u kan doen wanneer u uw afspraak wilt wijzigen. Vindt u een routebeschrijving naar de locatie en geven we uitleg over hoe u de uitslag van uw coronatest ontvangt.

Corona testafspraak inplannen: Antonie van Leeuwenhoekweg Alphen aan de Rijn

Via onderstaande stappen is uw coronatest afspraak in Alphen aan de Rijn binnen twee minuten geregeld.

 

  1. Na het klikken op de knop ‘Afspraak inplannen’ opent zich een nieuw venster.
  2. Vul de gewenste locatie in voor uw testafspraak. In dit geval is dat onze locatie op de Antonie van Leeuwenhoekweg in Alphen aan de Rijn.
  3. Kies het type test dat u wenst.
  4. Nu verschijnen er twee nieuwe velden. Vul hier de gewenste datum en tijd in.
  5. Vul vervolgens uw persoonlijke gegevens in. Zorg ervoor dat deze overeenkomen met de gegevens op uw legitimatiebewijs.
  6. Wanneer u voor meerdere bezoekers tegelijk een afspraak wil inplannen klikt u op de knop ‘Bezoekers toevoegen’. Vul ook hier de gegevens zoals deze vermeld staan op het legitimatiebewijs in.
  7. Kies de gewenste betaalmethode en verstuur uw aanvraag.

Wanneer wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen ontvangt u van ons een bevestiging op de door u opgegeven contactgegevens.

Plan mijn test afspraak

Klik hieronder om uw coronatest in te plannen

Wat moet ik doen als ik mijn corona testafspraak wil verplaatsen?

Wanneer u onverhoopt verhinderd bent en u uw afspraak wilt verplaatsen of annuleren. Vragen wij u tijdig contact op te nemen via de volgende contactgegevens: [email protected] of bel +31 85 001 3812.

Uit welke coronatesten kan ik kiezen?

Op onze testlocatie in Alphen aan de Rijn bieden we twee verschillende soorten testen aan. De PCR-test en een antigeen-sneltest. Beide testen zijn door het RIVM gevalideerd en goedgekeurd. Daarnaast krijgt u van ons bij zowel de PCR-test als bij de sneltest een geldig reiscertificaat.

De PCR-test & de PCR-speekseltest

Wij bieden de gebruikelijke PCR-test en de PCR-speekseltest aan. Het verschil tussen deze twee testen is dat bij de speekseltest wij geen slijm afnemen via de neus maar enkel de keel. Vooral voor kinderen is deze test prettiger dan de reguliere test. Voor uitgebreide en actuele informatie verwijzen wij u door naar de website van het RIVM.

Voordeel PCR-test: Hoge betrouwbaarheid

Nadeel PCR-test: De test uitslag duurt langer dan de antigeentest.

PCR-test prijs: Regulier vanaf 69,95 | PCR-speekseltest vanaf 79,95 beide inclusief reisverklaring.

 

De sneltest

Naast de twee PCR-testen kunt u ook kiezen voor een sneltest. Wanneer u de uitslag met enige spoed nodig heeft is de sneltest voor u de beste uitkomst. Net als bij de reguliere PCR-test wordt er doormiddel van een wattenstaafje via de neus en keel slijm bij u afgenomen. Dit testen wij in ons laboratorium waarna u na testen automatisch bericht van ons ontvangt. Voor een uitgebreide uitleg over de antigeen-sneltest kunt u dit document van het RIVM raadplegen.

Voordeel antigeentest: U heeft de uitslag binnen 20 minuten via de CoronaCheckApp of via uw ingevulde contactgegevens.

Nadeel antigeentest: De test is een momentopname en minder gevoelig; daarmee minder betrouwbaar dan de PCR-test.

Antigeentest prijs: Vanaf 39,95 inclusief geldig reiscertificaat.

 

Hoe krijg ik mijn testuitslag te zien?

Na het afnemen van uw coronatest sturen wij het residu op naar ons laboratorium. Afhankelijk van welk type test en wanneer u getest ontvangt u van ons automatisch bericht. Hierin staan de gegevens naar uw testuitslag. Deze kunt u ook downloaden en toevoegen aan de CoronaCheckApp.

Voor de PCR-test geldt: Binnen 24 uur ontvangt u de uitslag.

Voor de PCR-speekseltest geldt: Voor 16:00 getest, dezelfde dag de uitslag. Tegen een verhoogd tarief van €89,95.

Voor de antigeen sneltest geldt: Binnen 20 minuten ontvangt u de uitslag.

Routebeschrijving corona testlocatie Alphen aan de Rijn

Wanneer u met de auto reist kunt u ons adres invoeren in uw navigatie. Op de Antonie Leeuwenhoekweg vindt u aanwijzingen naar onze testlocatie.

Wanneer u met het OV reist kunt vanaf station Alphen aan de Rijn het beste bus 165 pakken richting Zoetermeer. Stap vervolgens uit op de halte Vennootsweg. Vanaf hier is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de Antonie van Leeuwenhoekweg.