OFFICIEEL RIVM GEVALIDEERD

De testen die wij gebruiken zijn door het RIVM gevalideerd

REISCERTIFICAAT

Ons reiscertificaat is wereldwijd erkend voor internationale reizen. Dit geldt voor een PCR-test in en sommige gevallen voor een antigeen sneltest

SAME DAY RESULT

Wilt u de uitslag op dezelfde dag ontvangen? Dat kan dus alleen als u voor 16:00 uur bent getest.

De corona sneltest, de spoedvariant van de PCR-test en op elke locatie van The Coronalab te boeken. Ondanks dat deze vorm van testen op corona minder betrouwbaar is dan de PCR-test (de antigeen sneltest heeft een betrouwbaarheid van 98%) is de sneltest een goede manier om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan. Omdat we veel vragen krijgen over de antigeen sneltest beantwoorden we op deze pagina de meest gestelde. Voor uitgebreide informatie adviseren we u om de website van het RIVM te raadplegen.

Wat is de antigeen sneltest?

Deze vorm van testen op corona is later ontstaan na dat er steeds meer vraag en sneller behoefte was aan testen en de uitslag van de test. Door de specifieke manier van testen hoeft een uitstrijk niet meer naar het laboratorium wat ontzettend veel tijd scheelt. Hierdoor kan er snel en vaker getest worden om zo het coronavirus tegen te gaan.

Plan mijn test afspraak

Klik hieronder om uw coronatest in te plannen

Hoe werkt een antigeen sneltest?

Allereerst wordt er via de neus en keel een uitstrijk genomen. De uitstrijk met slijm wordt vervolgens getest op de aanwezigheid van bepaalde eiwitten. Deze eiwitten komen alleen voor op het moment dat iemand besmet is met het coronavirus. Deze eiwitten noemen we antigenen en wekken een bepaalde afweerreactie op in het lichaam. Na ongeveer een kwartier geeft de test uitslag of deze antigenen aanwezig zijn in uw lichaam en weet u dus of u het virus bij u draagt of niet.

 

Is de antigeen sneltest betrouwbaar?

De sneltest is zeker betrouwbaar maar liefst voor 98%. Echter als u de betrouwbaarheid vergelijkt met de PCR-test is deze wel iets minder betrouwbaar. Alsnog is in veel gevallen de uitslag van een antigeen test voldoende voor toegang tot openbare gelegenheden. Twijfelt u alsnog? Dan kunt u via ons ook een PCR-test laten doen om toch zeker te zijn of nu wel of niet besmet bent met het coronavirus.

 

Verschil tussen de sneltest en de PCR test

De antigeen sneltest lijkt in eerste instantie op de PCR-test. Het verschil zit ook niet in de manier van afnemen. Bij beide testen moet er namelijk een uitstrijk worden genomen uit de neus en keel. Het verschil zit juist in het controleren op de aanwezigheid van bepaalde stoffen. Bij de antigeen test wordt er gecontroleerd op de aanwezigheid van antigenen. Bij de PCR-test wordt er door middel van vermenigvuldiging van genetisch materiaal gecontroleerd op de aanwezigheid van het coronavirus.

 

Krijg ik bij een antigeen test ook een reisverklaring?

Ja als u via de The Coronalab een antigeen test boekt ontvangt u met de uitslag van uw test ook een reiscertificaat.

 

Hoelang is de uitslag van een antigeen sneltest geldig?

Gemiddeld duurt het 20 minuten voor u van ons bericht krijgt. U ontvangt op de door u opgegeven contactgegevens een bericht met daarin een link. Deze link stuurt u naar een beveiligde omgeving waar u uw testuitslag kunt zien en kan toevoegen aan de CoronaCheck app.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak in plannen?

Voor vragen of opmerkingen over onze dienstverlening of een van onze locaties. Kunt u contact opnemen via +31 85 001 3812 (bereikbaar van 07:00 tot 21:00) of via ons e-mailadres: [email protected].